Какви са правилните начини за ползване на тонер?

В продължение на предишната статия от нашия блог ще ви разкажем за няколко начина на ползване на тонер. При това, всеки един от тях се смята за правилен.

  • Разпределете тонера върху кожата на лицето с меки потупващи движения, използвайки пръсти или длани.

Това е най-разпространен начин за използване на корейски тонери, той е универсален за всеки тип кожа. Използвайки този метод, е възможно не само бързо и лесно да разпределите продукта по лицето, но и да подобрите кръвообращението паралелно с лек масаж. Цялата тайна е, че не намазваме тонера, а именно го вкарваме в кожата с меки и нежни движения. Най-добре е продуктът да се прилага върху леко влажна кожа.

Тонер на Klairs най-добре се нанася с потупващи движения на пръстите.
  • Нанесете тонер върху кожата с памучен тампон.

Този метод ни е познат благодарение на европейските тонери, които винаги се прилагат върху кожата с памучен тампон. Тази опция е подходяща за много течни тонери, които много по-лесно се нанасят върху тампона и след това го разпределят по лицето. Това ще помогне не само да овлажни кожата и да възстанови естествения pH баланс, но и ще осигури допълнително почистване. По същата причина тонерът с киселини е най-добре да се нанася с памучна подложка за комбиниране на химическа и механична ексфолиация.\

  • Използвайте тонера като мист.

Някои корейски тонери се продават в бутилка със спрей, което ни позволява лесно да я използваме като хидратиращ мист за лицето. Тази опция е идеална за лятото и през отоплителния сезон: можете да носите със себе си шишенцето с тонер и да го използвате за овлажняване на кожата през целия ден дори върху грима.

  • „Метод на 7 тонера“

Един от най-популярните начини на използване на тонери в Южна Корея. Състои се в последователното прилагане на тонер слой по слой, общо 7 слоя.
Смисълът на този метод е, че колкото повече слоеве тонер нанасяме върху кожата, толкова по-мека става и толкова по-полезни компоненти може да абсорбира. Първият слой трябва да се нанася с нежни потупващи движения върху леко влажна кожа, а следващите 6 трябва да се нанасят един след друг с интервал от 30-60 секунди. Не забравяйте да завършите процедурата, като нанесете нощен крем или нощна маска.

Оставете коментар

Your email address will not be published.